Onsdag 28/8 Bordsdekorationer

Idag har vi hunnit med en massa skoj! Började med att göra bordsdekorationer efter en egen skiss för ett visst syfte, som exempelvis en festlighet, begravning eller liknande. Jag valde att göra en dopdekoration med gula rosor, gröna santini, kärleksört och daggkåpa som mellanstick, istället för brudslöja. Krukan jag hade valt var rund med vidare topp än botten, så det var lite knepigt att få till en passande oasis. Jag tyckte även att det var svårt att få en bra balans i mitt arrangemang så att den kändes rund, men Maria kom med en lösning i att dekorera med texasgräs kring arrangemanget för att få fram formen tydligare. Roligt att få göra något efter egen skiss, även om jag hade tänkt mig den annorlund i en annan färgställning.
 
 
Efter det gjorde vi låga, runda bordsdekorationer efter en modell som Fredrik gjort dagen innan, främst med rosor. Jag använde röda kryssantemum och daggkåpa mellan. Missuppfattade placeringen av blommorna lite och satte alla mina rosor i ett "kors", så det skulle jag har gjort annorlunda.
 
 
 Sist fick vi ett oasisblock som vi skulle dekorera efter principen för formbinderi, där den yttre formen ska vara sluten, utan utstickande blad eller dekorationer. Även höjden skulle ha en relativt jämn form utan höjdskillnader mellan materialen. Olika texturer skulle sammanställas till en struktur efter ett visst "mönster" eller vissa grupperingar. Mottot för formbinder i är "Skönhet är ordning". Jag blev faktiskt riktigt nöjd med min dekoration, den blev lekfull och ändå jämn i sitt mönster. Trots att de svarta pärlorna sticker upp ovanför resten av materialet så känns formen jämn och sluten, likaså med de utskjutande rosorna som ändå följer oasisblockets egna linjer. Riktigt roliga uppgifter och jag har känt mig inspirerad och kreativ hela dagen!
 
 
 
 

Kommentarer
Miss Naily A Fucking Rockstar! säger:

Gud vilka fina dekorationer! Den sista ser ju ut som en riktigt god tårta:)

2013-08-28 | 22:21:02
Bloggadress: http://www.fames.se/missnaily

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback