Blandad kompott från praktiken

Här kommer lite blandat ifrån vecka 41.
 
I butiken så ses snittkylen över flera gånger om dagen ifall något behöver fyllas på. Jag burkar ta en titt när jag har tid över och eventuellt sopa upp blad från golvet och plocka bort blad som ligger inne i kylen samt ta undan vaser där vi bara har ett fåtal blommor kvar. Då brukar vi försöka arbeta upp dem och istället se till att ha välfyllda vaser i kylen.
 
 
De här roliga echeveriorna hade vi fått in när jag kom tillbaka från Töreboda. De lyser i mörkret! Så himla roliga tycker jag, vi fick gå in i kylrummet och kolla på dem, haha. Sen gjorde Frida ett litet tittskåp framme vid kassan så att kunderna kunde se hur de såg ut i mörkret. Fiffigt!
 
Har fått öva på att göra buketter efter mall. Jättebra för det känner jag att jag behöver öva på. Tycker det är svårt att sätta ihop något snyggt på egen hand när det finns så mycket att välja på. Här gjorde en av floristerna en buktte först och visade hur hon tänker med placering osv och sedan fick jag göra likadant.
 
 
Under vecka 41 var det en begravning för en liten flicka som hade gått bort, och till den skulle det göras en del speciella dekorationer. Jag fick hjälpa till genom att göra tre dekorationer av oasisbollar. En gypsophilaboll och två dianthusbollar. Det var pilligt att täcka hela bollen med gypsophila, men jag gillar sådana där pilliga jobb så det passade mig perfekt.
 
Gypsophilabollen färdig och dekorerad.
 
På torsdagen var det kranskväll på Mobackes där ca 25 stycken hade anmält sig för att komma och göra egna dörrkransar och annat kranspyssel. Där skulle jag ha varit med och hjälp till, men tyvärr blev jag sjuk den dagen. Det var verkligen synd, men jag hann med att göra några kransar att ha som inspiration i alla fall.
 
 Kransar dekorerade med kottar, ljung, poppelblad, torkade äppelskivor samt band och snöre. Limmade fast dekorationerna med limpistol.
 
Fick en beställning av min svärmor på ett höstarrangmang i zinkkruka att ha på bron, så jag gjorde den här planteringen. Använde mig av en minien, prydnadskål, silverek och silvergirlang. I botten la jag ett lager lekakulor, därefter placerade jag ut växterna och fyllde på med jord och sist täckte jag jorden med täckbark. Planteringen skulle kosta runt 200 kr och jag tror att det här landade på ca 250 kr med krukan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback