Mobackes i bilder

I tisdags och onsdags hade jag Maria här på besök. Jättekul att träffa henne igen och få visa henne min fina praktikplats! Maria blev helt tagen av Mobackes, så jag tänkte att jag måste visa lite bilder så att mina fina klasskompisar också får se hur vackert och inspirerande jag har det omkring mig hela dagarna.
 
 
Här kommer man in, ifrån vänster i bild, och möts då direkt av en av exponeringarna där vi har mycket kransar och olika dekorationsmaterial med mera. Mobackes är uppbyggt i olika rum, som tidigare var växthus, och från ingågen kan man gå rakt igenom butiken och de olika rummen och komma ut på trädgårdsavdelningen.
 
 
 
 
Huvudbyggnaden med alla de fina exponeringszonerna, orkidéerna som står uppställda för vår orkidéevecka och så "runda kylen" vid kassan där vi ställer in förproducerade buketter och arrangemang som kunderna snabbt och enkelt kan plocka med sig, med eller utan vas.
 
Från huvudbyggnaden kommer man in i oasen, som jag glömde fota, men där är det lite varmare och fuktigare, och där står de flesta gröna växterna. Här bor även Mobackes sköldpaddor i en liten damm, och de var väldigt nyfikna och sociala när jag och Maria var runt i butiken.

 
Efter oasen har vi rummet som just nu inhyser lökar, fröer, olika redskap, samt en stor damm för karpar. För några år sedan låg det en djuraffär i den här delen, där de sålde allt ifrån akvariefiskar, gnagare och fåglar till hund- och kattmat.
 
 
Sedan har vi krukhuset, där det vid den här tiden är mestadels gravsmyckningar av olika slag. Kransar, gravbuketter, mossdekorationer, lyktor med mera.
 
 
Från krukhuset kommer man ut i sista avdelningen, Nya växthuset. Här rasade taket in 2010 och efter det har växthuset byggts upp och fått en mer optimerad planlösning för att slippa en massa balkar mitt i rummet med mera. Här inne kommer amaryllisutställningen att hållas så det här rummet kommer mer eller mindre att tömmas helt under de kommande veckorna.
 
 
 
 
 
 
Nya växthuset är ingen liten historia, och här finns olika exponeringar med alltifrån rost till italiens olivträd samt skogens konung bland zinken.
 
Under måndagen började Råsa och Ullis med julskyltningen i huvudbyggnaden, så den här exponeringen:
 
 
Har fått nytt utseende:
 
 
Det är så spännande att se butiken under ständig förvandling. Exponeringarna görs om i takt med årstider och högtider, och nu är det såklart julen som är på ingång. Ska bli mysigt att få börja pyssla med jularrangemang snart!

Kommentarer
Matilda säger:

Ser jättefint ut Linda!

2013-11-04 | 19:25:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback