Begravningsdekoration

Under onsdag och torsdag fick vi lära oss om stående begravningsdekorationer av lärarstudenten Sara. Hon visade hur man bygger upp en dekoration i dekorativ stil och gjorde sedan en bedömning av våra färdiga dekorationer. Väldigt bra att få personlig feedback och kritik så att man får reflektera över vad som fungerar och inte och vad man kan förbättra till nästa gång.
 
 
Sara började med att visa oss hur man bygger dekorationen steg för steg. Dekorationen görs i en oasishållare, som ser ut som en liten bur med ett handtag. Man ska alltid bygga dekorationen på så sätt att hållaren hamnar på höger sida, för då vet alltid begravningsentrepenörerna var handtaget sitter och slipper leta efter det på dekorationen när den ska bäras in i kyrkan.
 
 
Man börjar med att täcka botten med grönt, dels för att gömma oasishållaren, dels för att få en bra bas att jobba utifrån. Längre grenar av cypress placerades ut och sidorna samt framåt och bakåt på dekorationen.
 
 
 
När botten var täckt placerades de högsta blommorna ut, i det här fallet lejongap, sedan fyllde vi på med nejlikor och Anastasia. Dekorationen ska ha en lätt trekantig form och ha en form av midja vid basen.
 
Min första dekoration
 
Min andra dekoration
 
Dekoration nummer två var den som Sara bedömde och hon kom med många bra synpunkter. Den var något för låg väldigt bred vid basen, vilket jag håller med om. Men jag hade täckt botten bra (när man vände upp och ner på dekorationen så syntes inte oasisen) och dekorationen hade en fin och tydlig baksida. Kul att arbeta i oasis och testa på ett lite större projekt!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback