Första dagen på praktiken

Så var det äntligen dags att börja på min lärlingsplats. Pirrigt har det varit, men samtidigt har jag längtat dit. Jag har valt att ha min praktik på Mobackes Trädgårdscenten i Bollnäs, som är en stor handelsträdgård med alltifrån en välfylld snittkyl, mängder med krukväxter och allt som behövs för trädgården såsom buskar, träd och redskap, allt i en jättefin och inspirerande miljö.
Jag svängde in en snabbis redan på fredagen för att träffa min handledare Ingrid och för att gå igenom lite inför måndagen såsom arbetstider, bra kläder och var allting fanns i butiken och personalrummen, eftersom Ingrid inte skulle vara där på måndagen.
 
 
Så på måndag morgon klockan åtta var det dags för mig att börja. Blev insläppt av en av de andra floristerna som höll på att plocka ur kylen och ställa i ordning med både nya och gamla blommor, så jag fick direkt börja med att hjälpa till. Lite senare dök även ytterligare en florist upp så vi var tre stycken som hjälptes åt med snittkylen. Blommorna gicks igenom och snittades om och fick nytt vatten. En del sattes åt sidan för att användas till binderier och begravning. Jag snittade upp och prismärkte rosor, nejlikor, kryssantemum, gladiolus, en slags rött gräs, liljor med mera. Sen diskade jag lite vaser och krukor och satte fram på hyllorna i butiken.
 
 
Vansinnigt taggiga rosor!
 
Dagen gick verkligen fort och jag ser fram emot att åka dit igen på onsdag och fortsätta. Idag, tisdag, har jag själstudiedag, vilket vi ska ha en dag i veckan. Känner mig väl omhändertagen och mottagen på Mobackes och tror att jag kommer trivas väldigt bra där!

 
Välfyllda kylar efter första dagen på praktiken
 
 

Kommentarer
Christl säger:

Rita har i sin handelsträdgård i Bonn en maskin med mjuka piggar som snurrade runt runt. Man höll i rosornas i blommsidan en bit ner och sen stoppade man in stjälkarna i maskinen som tog bort taggarna på rosorna. Snabbt och enkelt.

2013-09-18 | 12:39:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback