Sorgbuketter

Två sorgbuketter från praktiken. 
 
Den första med anastasia (chrysanthemum anastasia), prärieklocka (lisianthus), pistage (pistacia lentiscus) och cypress (chamaecyparis). Den här buketten kunde absolut ha blivit bättre, dels finns inte höjde vid botten av buketten, för det skulle det ha behövst mer mellanstick, dels kommer inte alla blommor till sin rätt. Anastasian kunde med fördel ha bladats av så att prärieklockorna syntes mer. 
 
 
 
Den här buketten blev något bättre. Här har jag arbetat utifrån en bild och använt mig av liljor (lillium), nejlikor (dianthus), pistage (pistacia lentiscus), cypress (chameacyparis), hypericum (hypericum), brudslöja (gypsophila paniculata) och araliablad (fatsia japonica). 
Här är höjde och luftigheten bättre, och det märks vilken skillnad det är att arbeta med mer material och framförallt mer mellanstick. Det som kunde förbättras är att nejlikorna har hamnat i jämnhöjd med varandra, när de istället skulle ha skiljt i höjd mellan dem för att få en uppåtsträvande känsla mot toppblomman, som är liljan. Annars följer liljorna sin linje och jag måste ändå säga att jag är nöjd med tanke på att det är den tredje sorgbuketten jag gjort på praktik. 
 
 
 
 
Bilden som buketten var inspirerad av. Mycket luftigare än min men ändå med viss likhet. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback