Droppformad brudbukett

Under tisdagen började vi på med droppformade brudbukett i vinklad hållare. Eftersom jag kom med tåget först till lunch så fick jag hoppa in mitt i, men det gick bra ändå.
 
I en droppformad brudbukett "faller" blommorna ut från basen i en droppform, och för att blommorna ska sitta kvar är det viktigt att skafta de längsta blommorna och förankra dem ordentligt i oasisen. Man måste planera och mäta stjälkarna mot oasisen för att kunna uppskatta hur långa de bör vara för att de ska sitta bra i oasisen samt att alla stjälkar ska få plats då det lätt blir väldigt fullt i den lilla bollen som används.
 
Fredriks bukett från grunden till färdig bukett
 
Jag började med att dekorera handtaget genom att först tejpa det med floratejp så att det får en bra yta för bandet att fästa på, sedan satte jag fast galaxiblad med hjälp av oasisfix för att täcka konen. Två bandbitar limmas som i ett kors för att täcka undersidan av handtaget och sedan limmas änden på bandet fast innan man lindar snett uppåt mot konen, där bandänden fästs med lim. Eftersom toppen på brudhållaren är vinklad så måste bandet vikas när det lindas vid toppen för att få ett snyggt avslut. Handtaget lindas in i en platspåse som tejpas fast för att inte vattnet ska blöta upp bandet.
 
När oasisen är på plats i hållaren börjar man med att tråda ett läderblad (Ruhmora adiantiformis) som ska utgöra basen av droppen och vara det längsta materialet i buketten. Bladet trådas med enkelskaftning och tråd och stjälk sticks sedan in i oasisen så att droppen får en vinkel på 45 grader. Sedan trådar man ytterligare ett läderblad på samma vis samt en ros som blir den lägsta blomman i droppen och de sticks in i oasisen. Trådarna fäster man i en krok kring en del av gallret så att blommorna är förankrade och inte kan falla ur droppen.
 
Min grund
 
För att få en bra mittlinje att jobba efter så sätter man ut toppblomman och blomman som blir "baksidan" av buketten. Sedan jobbar man med droppen uppåt mot basen. Blommorna i droppen placeras på ömsom sida om den längsta rosen och stegrande uppåt. När droppen är klar forstätter man att bygga basen på buketten, fyller i med mellanstick såväl i droppen som i basen för att få en jämn form och en bra effekt mellan materialen.
 
 
 
 
Min bukett blev inte helt färdig då jag fick göra jobbet på halva tiden, men jag blev ändå nöjd trots omständigheterna, trots att droppen blev sned.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback