Övning ger färdighet

De sista veckorna före provet har vi ägnat åt att öva, öva, öva. Och så har vi övat lite till. Allt för att få de sista pusselbitarna att falla på plats inför provet. Till veckan gäller det, och jag är både nervös och förväntansfull. Till nästa helg är jag färdig i skolan. Sjukt härlig känsla!
 
Började med att öva begravningsdekoration. Provet består av att göra en dekoration i dekorativ stil men med vegetativt stiluttryck, så det övade vi på. Jag började med att klä min botten med två Aspidistrablad (Black tie), samt murgröna (Hedera Helix) men kom sedan fram till att mossa blev snyggare och mer organiskt. 
 
 
Dekorationen, först med Black Tie och murgröna, sedan med mossa och murgröna i botten. I den hade jag även hallonkvistar, lejongap (Anthirrinum majus), Rosor (Rosa), Fresia (Freesia x hybrida) och Vädd (Scabiosa japonica).
 

Sen har jag övat på att limma corsage. En teknik som är ganska pillig och där man måste vara mycket nogrann så att inga limrester syns. Man börjar med att limma ihop två blad, exempelvis salal med baksidorna mot varandra. Sedan fäster man ett tredje blad med fix, som bildar baksidan och som hjälper till att dölja limfläckarna. Man lindar en corsagenål med spoltråd och fäster tråden genom alla tre bladen och najar ihop trådändarna på framsidan, där de sedan täcks med blommor som limmas fast med varmlim. Det är bra att tänka i linjer när man placerar materialet för att få ett harmoniskt utseende på corsaget. 
 
 
 
Corsage, fram- och baksida. Jag har använt mig av Salalblad (Gaultheria shallon), Kryssantemum (Chryssanthemum x morifolium), Brudslöja (Gypshophila paniculata), murgröna (Hedera helix), Läderbräken (Rumohra Adiantiformis), Hypericumbär (Hypericum x inodorum) och Harört (Bublerum rotundifolium).
 
Sist så har jag övat på att göra brudbuketter, och det var det moment som jag kände att jag behövde öva mest på. Dels för att det innehåller så många delar. Handtag, bladmanschett, bukettens utseende och form, men också för att det är en svårare teknik och jag vill få till det så bra som möjligt. Jag har inte gjort så många brudbuketter tidigare så det har varit bra att vi fått möjlighet att öva så mycket. I buketterna så har jag använt gammalt material och sånt som har varit över i kylen, så de är inte alltid så vackra, men det är ju tekniken som är det viktiga att få in. 
 
 
Två övningsbuketter med blommor och grönt som jag plockade ihop i kylen. Inte så vackra, men bra övning ändå. 
 
 
 
 
En bukett som jag blev desto mer nöjd med. Tycker mycket om rosa och lime, och de passar fint tillsammans. Lime överhuvudtaget har blivit en ny favoritfärg för mig de senaste månaderna, finns så många härliga blommor i nyanser av lime och pistage. 
 
Här har jag arbetat med ros och kvistros (Rosa), hortensia (Hydrangea macrophylla) och pistage (Eucalyptus poppel) samt galaxiblad till manschetten (Galax urceolata)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback